Radboud Universiteit

Je bent nodig.

Onderzoek en onderwijs zijn aan de Radboud Universiteit nauw met elkaar verweven. Onze wetenschappers en studenten verkennen en verleggen grenzen en geven daar betekenis aan. Zo worden zij deskundige, betrokken, kritische en zelfbewuste academici die met intelligentie richting geven aan de samenleving. 

Samen met onze donateurs bieden we ruimte voor innovatie. Dat kunnen we niet alleen. Als donateur van het universiteitsfonds steun je initiatieven die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Samen met jullie staan onze onderzoekers aan de wieg van wetenschappelijke doorbraken: doorbraken in kankeronderzoek, onderzoek naar chronische ziekten als Parkinson, diabetes en Alzheimer. In samenwerking maakten we de eerste beelden van het zwarte gat en steunden initiatieven van studenten voor studenten tijdens de coronacrisis. Ook bieden we beurzen voor een nieuwe generatie wetenschappers, helpen we vluchtelingen studeren en zorgen voor een gezonde, vrije wereld, met gelijke kansen voor iedereen. 

Doneer nu

Radboud100 - a giving community 

Op 17 oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar en is de universiteit 100 jaar van betekenis. Daarom starten we in het lustrumjaar met Radboud100: een groep mensen die samen onderzoek en initiatieven steunt die van betekenis zijn voor de wereld om ons heen. Door krachten te bundelen, maken we meer impact. Daarbij is alle hulp nodig en welkom.

Met een bijdrage ondersteun je met zijn allen betekenisvolle projecten. Met een donatie van minimaal €50,- word je onderdeel van het Radboud100-netwerk en maak je samen met anderen een echt verschil. Want, het geheel is meer dan de som der delen.

Meer weten over Radboud100

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Uitnodiging voor een donateursbijeenkomst

11-10-2023 | 16:40 Geplaatst op: Radboud100: samen werken aan een betere wereld Op 19, 20 en 21 oktober gebeurt er iets bijzonders op de campus van de Radboud Universiteit. Tijdens Radboud Art & Science kunt u zich onderdompelen in de wereld van kunst en wetenschap. Laat u meenemen naar het verleden aan de hand van muziek, film en dans. Loop langs fototentoonstellingen, lichtinstallaties en beeldende kunst die een uniek perspectief op de campus bieden. Ook zijn er liveconcerten, voorstellingen en interactieve performances op onverwachte plekken. Een mooie gelegenheid om u als donateurs van Radboud100 uit te nodigen op de campus en u bij te praten over een aantal projecten die u helpt realiseren. Op zaterdag 21 oktober organiseren we voorafgaand aan het programma van Radboud Art & Science een bijeenkomst met interessante sprekers: Johan Oosterman, hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde en als directeur van Radboud Erfgoed initiatiefnemer van Radboud Art & Science; Welke rol kan erfgoed spelen in onderzoek en onderwijs? Hoe geven we objecten en verhalen uit het verleden een plaats binnen het verhaal van nu van de universiteit? Hans de Kroon, hoogleraar Experimentele plantenoecologie, praat u bij over het project Future Dikes waarin wordt onderzocht hoe we de Nederlandse dijken kunnen versterken met een soortenrijke grasbekleding. Emine Bala en Onur Topaloglu volgen met een financiële bijdrage uit Radboud100 een masteropleiding aan de Radboud Universiteit. Lia Kleuskens, coördinator van Radboud Welcomes Newcomers, vertelt over hun ervaringen en hoe het is om als vluchteling weer te kunnen studeren. Datum: zaterdag 21 oktober a.s. Locatie: Berchmanianum, Houtlaan 4 te Nijmegen Aanvang: ontvangst vanaf 12.30 uur, bijeenkomst van 13.00 - 14.00 uur. Aansluitend: Radboud Art & Science. Radboud Art & Science is vrij toegankelijk en wordt georganiseerd samen met culturele partners als het Valkhof Museum, InScience, Wintertuin, Introdans, Piano Biënnale, verschillende artists in residence, zoals Katinka Polderman, Clean Pete en Roos Rebergen, en studentenorganisaties. Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor deze donateursbijeenkomst door een mail te sturen aan fondsenwerving@ru.nl. Geeft u a.u.b. aan met hoeveel personen u wilt komen.
Lees meer
Bekijk alle
€ 100

Edmond

08-12-2023 | 13:53 Aan: Radboud100: samen werken aan een betere wereld