Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoeksuniversiteit. Samen met Radboudumc scheppen we een intellectueel klimaat dat onze medewerkers en studenten inspireert en uitdaagt. Zo kunnen prestaties worden geleverd die de wetenschap verder brengen en de samenleving ten goede komen.

De wereld heeft grote uitdagingen het hoofd te bieden. Om dat te kunnen doen, zijn wetenschappers, studenten en betrokken burgers nodig die een bijdrage willen leveren aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Waalpaintings: speurwerk voor de Vrede van Nijmegen

22-01-2021 | 17:23 Geplaatst op: Help mee! Maak Nijmeegse geschiedenis zichtbaar door muurschilderingen Erika Manders en Dennis Jussen zijn druk met onderzoek om de kunstenaars die de muurschildering gaan maken van zo veel mogelijk details te kunnen voorzien. Hoe zag een 17de-eeuwse Nijmegenaar eruit? Hoe zag de Grote Markt eruit? Met wat voor geld werd er gestrooid door de Duitse gezant? Manders en Jussen hebben inmiddels al wat interessante informatie achterhaald. Lees het artikel op de website van de Faculteit der Letteren. Beeld: voor- en achterkant van één van de opgegraven duiten (detail uit een foto van Rob Mols).
Lees meer
Bekijk alle