Judith Peters Fonds

“De dood eindigt weliswaar een leven, maar de verbinding tussen de achterblijver en de overledene blijft bestaan’

Judith Peters (1991 – 2022)

 

Ter nagedachtenis aan onderzoeker en schrijver Judith Peters is het Judith Peters Fonds opgericht. Met dit fonds zetten we haar onderzoek naar de kracht van verhalen over verlies voort.

Judith werkte met hart en ziel aan haar onderzoek naar existentiële verhalen en de impact van het verlies van een dierbare op het leven van de nabestaanden. Ze zocht naar ervaringen waarbij de overledenen voortleven in een symbool of een verhaal. Ze wilde weten of het delen of lezen van deze verhalen mensen tot steun kon zijn. Met haar onderzoek, dat haar zo op het lijf geschreven was, raakte ze velen.

We geloven dat Judiths werk een inspiratie kan zijn voor andere onderzoekers. Met een bijdrage kunnen we vervolgonderzoek mogelijk maken en Judiths levenswerk voortzetten.

Ze kwamen nog één keer terug 

In 2021 verscheen Judiths boekje 'Ze kwamen nog één keer terug' waarin persoonlijke verhalen en wetenschappelijke inzichten elkaar afwisselen. Aan de hand van de resultaten van haar onderzoek naar de verhalen betoogt Judith dat het tijd wordt dat er in de Westerse samenleving meer ruimte en begrip komt voor rouw en verlies. De opbrengst van het boekje komt ten goede aan het Judith Peters Fonds.

Op dit moment is het boekje niet leverbaar, maar je kunt  ‘Ze kwamen nog één keer terug’ bestellen door ons een email te sturen. Je ontvangt bericht zodra het weer te koop is.

Wil je meer weten over het onderzoekproject van Judith, lees dan verder op verhalenvanverlies.nl

“Judith nodigde mensen uit om het mooie te zien in dat wat vaak vermeden wordt: de dood. Ze heeft met haar onderzoek laten zien dat verhalen met een onverklaarbaar element een bron van herkenning, inspiratie en troost kunnen zijn. Ze was hier maar kort, maar ze heeft grote indruk gemaakt.” - Enny Das, hoogleraar communicatie en beïnvloeding aan de Radboud Universiteit en begeleider van het onderzoek van Judith.

View all
€25 26-06-2022 | 20:50
€25 26-06-2022 | 19:23
€50 26-06-2022 | 17:16 Dood doet leven…
€50 26-06-2022 | 13:38
€15 26-06-2022 | 00:05