Radboud Universiteit

Het Radboud Fonds steunt projecten, onderzoeken en initiatieven vanuit de Radboud Universiteit die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Hierin staan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen en een duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg centraal.

Als donateur van het universiteitsfonds steun je initiatieven die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Samen met onze onderzoekers staan we aan de wieg van wetenschappelijke doorbraken: doorbraken in kankeronderzoek, onderzoek naar chronische ziekten als Parkinson, diabetes en Alzheimer. In samenwerking maakten we de eerste beelden van het zwarte gat en steunden initiatieven van studenten tijdens de coronacrisis. Ook bieden we beurzen voor een nieuwe generatie wetenschappers en helpen we vluchtelingen studeren. 

Doneer nu

Radboud100 - a giving community 

In 2023 vierden we het honderdjarig bestaan van de Radboud Universiteit; 100 jaar van betekenis. Daarom startten we in het lustrumjaar met Radboud100: een groep mensen die samen onderzoek en initiatieven steunt die van betekenis zijn voor de wereld om ons heen. Door krachten te bundelen, maken we meer impact. Daarbij is alle hulp nodig en welkom.

Met een bijdrage ondersteun je met zijn allen betekenisvolle projecten. Met een donatie van minimaal €50,- word je onderdeel van het Radboud100-netwerk en maak je samen met anderen een echt verschil. Want, het geheel is meer dan de som der delen.

Meer weten over Radboud100

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Bloemrijke dijken in het nieuws

05-06-2024 | 12:00 Geplaatst op: Radboud100: samen werken aan een betere wereld "Bloemrijke dijken laten zien wat natuur in Nederland kán zijn. Natuur die floreert, met hoge biodiversiteit, waar we van genieten en die past in het landschap waarin we ons thuisvoelen - en in dit geval bovendien nog bijdraagt aan waterveiligheid. Dit is de natuur waar we veel meer van nodig hebben." Hans de Kroon vertelt over Bloemrijke dijken n.a.v. het rapport dat werd uitgebracht na fase 1 van het onderzoek. Dank aan alle donateurs van Radboud100 die dit mede mogelijk hebben gemaakt! Lees hier het nieuwsbericht van de NOS.
Lees meer
Bekijk alle
€ 15

Monique

17-07-2024 | 15:59 Aan: Judith Peters Fonds