Help Phocas een nieuw botenhuis te realiseren, fase 2!

Nog te gaan

van totaal € 25.000 (97%)

Studentenroeivereniging Phocas gaat verhuizen! Als alles meezit, verhuizen we deze zomer van ons oude krakkemikkige botenhuis aan het Maas-Waalkanaal naar naar ons nieuwe onderkomen: 'het Bastion' aan de Spiegelwaal. In dit pand wordt een vijftal (studenten)watersportverenigingen gehuisvest. We zijn superblij met dit nieuwe botenhuis en de mogelijkheden die het biedt. Om de financiering van het project rond te krijgen hebben we hulp nodig! Help jij mee om €25.000,- op te halen? Daarmee stel je de toekomst voor Phocas veilig! 

  

Faciliteren van topsport

Studentenroeiverenigingen zijn voor veel atleten de springplank naar het nationale roeiteam, internationale wedstrijden of zelfs de Olympische Spelen! Koen Metsemakers, een voormalig tandheelkunde student aan de Radboud Universiteit, is in zijn tweede studiejaar begonnen met roeien bij Phocas. Hij behaalde tijdens de Olympische Spelen in Tokyo goud op de dubbelvier voor Nederland! 

Het nieuwe botenhuis biedt Phocas de mogelijkheid om nog meer uit haar roeiers te halen. In het Bastion komt een grote sportruimte, die uitermate geschikt is voor warming-ups en blessurepreventie voor en na de trainingen. De capaciteit in de loods wordt uitgebreid en er komt een groter vlot, zodat meerdere ploegen tegelijkertijd op het water kunnen trainen. De kers op de taart van het nieuwe botenhuis wordt de binnenbak. In een binnenbak is het mogelijk om indoor het roeien, zoals dat buiten op het water gebeurt, te simuleren. Dit maakt het mogelijk in het winterseizoen volwaardig door te trainen.

Een onvergetelijke studententijd

Het roeien bij Phocas is het startpunt van een prachtige studententijd in Nijmegen. Voor velen is de studententijd hét moment waarop zij zich ontwikkelen, zowel binnen als buiten de studie. Het Bastion wordt dé nieuwe centrale plek waar iedereen samenkomt, om gezellig met elkaar te sporten. Onze nieuwe locatie biedt ploegen de mogelijkheden om samen te eten, te studeren en het gezellig te hebben. Hiermee krijgt Nijmegen een unieke locatie voor iedereen die studenten en roeiers een warm hart toedraagt.

Help mee het nieuwe botenhuis af te maken!

 

Doneer

Een professioneel nieuw botenhuis komt niet alleen ten goede aan de studentenvereniging Phocas, het zal ook de naam van Nijmegen als roei- en watersportstad verder versterken. Help je mee dit mogelijk te maken? Ieder bedrag is welkom.Wil je meer weten over N.S.R.V. Phocas en de voortgang van het project? Kijk dan op deze website van Phocas of volg de vereniging op Instagram.

Bekijk alle

Aandacht voor de crowdfunding en de verhuizing op RN7 !

13-01-2022 | 13:44 Onlangs heeft RN7 een artikel geplaatst over de crowdfunding en zijn zij langsgekomen op het oude botenhuis in het Maas-Waalkanaal. In de video verzorgt Phocas-bestuurslid Sophie Riswick een rondleiding op het botenhuis. Ze laat onder andere de nostalgie van de oude locatie zien, maar voornamelijk de noodzaak voor verhuizing.
Lees meer