Radboud Universiteit

Je bent nodig.

Onderzoek en onderwijs zijn aan de Radboud Universiteit nauw met elkaar verweven. Onze wetenschappers en studenten verkennen en verleggen grenzen en geven daar betekenis aan. Zo worden zij deskundige, betrokken, kritische en zelfbewuste academici die met intelligentie richting geven aan de samenleving. 

Samen met het Radboudumc bieden we dankzij donaties veel ruimte voor innovatie. Dat kunnen we niet alleen, daar hebben we u bij nodig. Daarom steunt u als donateur van het Universiteitsfonds initiatieven die een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Zo staan onze onderzoekers aan de wieg van wetenschappelijke doorbraken: doorbraken in kankeronderzoek, onderzoek naar chronische ziekten als Parkinson, diabetes en Alzheimer. We maakten de eerste beelden van het zwarte gat in samenwerking met andere universiteiten en steunden initiatieven van studenten voor studenten tijdens de coronacrisis. Met uw steun zullen we beurzen creëren voor een nieuwe generatie wetenschappers en zorgen voor een gezonde, vrije wereld, met gelijke kansen voor iedereen. 

Doneer nu

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
“De dood eindigt weliswaar een leven, maar de verbinding tussen de achterblijver en de overledene blijft bestaan’ Judith Peters (1991 – 2022)   Ter nagedachtenis aan onderzoeker en schrijver Judith Peters is het Judith Peters Fonds opgericht. Met dit fonds zetten we haar onderzoek naar de kracht van verhalen over verlies voort. Judith werkte met hart en ziel aan haar onderzoek naar existentiële verhalen en de impact van het verlies van een dierbare op het leven van de nabestaanden. Ze zocht naar ervaringen waarbij de overledenen voortleven in een symbool of een verhaal. Ze wilde weten of het delen of lezen van deze verhalen mensen tot steun kon zijn. Met haar onderzoek, dat haar zo op het lijf geschreven was, raakte ze velen. We geloven dat Judiths werk een inspiratie kan zijn voor andere onderzoekers. Met een bijdrage kunnen we vervolgonderzoek mogelijk maken en Judiths levenswerk voortzetten. Ze kwamen nog één keer terug  In 2021 verscheen Judiths boek 'Ze kwamen nog één keer terug' waarin persoonlijke verhalen en wetenschappelijke inzichten elkaar afwisselen. Aan de hand van de resultaten van haar onderzoek naar de verhalen betoogt Judith dat het tijd wordt dat er in de Westerse samenleving meer ruimte en begrip komt voor rouw en verlies. De opbrengst van het boekje komt ten goede aan het Judith Peters Fonds. Bestel 'Ze kwamen nog één keer terug’ via de Radboud Store.  Wil je meer weten over het onderzoekproject van Judith, lees dan verder op verhalenvanverlies.nl “Judith nodigde mensen uit om het mooie te zien in dat wat vaak vermeden wordt: de dood. Ze heeft met haar onderzoek laten zien dat verhalen met een onverklaarbaar element een bron van herkenning, inspiratie en troost kunnen zijn. Ze was hier maar kort, maar ze heeft grote indruk gemaakt.” - Enny Das, hoogleraar communicatie en beïnvloeding aan de Radboud Universiteit en begeleider van het onderzoek van Judith.
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Familie wandelt 4Daagse voor Judith Peters Fonds

08-07-2022 | 12:07 Geplaatst op: Judith Peters Fonds Ter nagedachtenis aan hun nichtje Judith Peters startten familieleden een Vierdaagse Sponsorloopactie. Het bedrag dat ze hiermee ophalen komt ten goede aan het Judith Peters Fonds. Wat een prachtig initiatief! Wil je ze steunen, kijk dan op deze pagina www.devierdaagsesponsorloop.nl/team/judith-peters-fonds  
Lees meer
Bekijk alle
€ 5

Karlijn

08-08-2022 | 12:07 Aan: Judith Peters Fonds