Radboud Universiteit

Je bent nodig.

Onderzoek en onderwijs zijn aan de Radboud Universiteit nauw met elkaar verweven. Onze wetenschappers en studenten verkennen en verleggen grenzen en geven daar betekenis aan. Zo worden zij deskundige, betrokken, kritische en zelfbewuste academici die met intelligentie richting geven aan de samenleving. 

Samen met het Radboudumc bieden we dankzij donaties veel ruimte voor innovatie. Dat kunnen we niet alleen, daar hebben we u bij nodig. Daarom steunt u als donateur van het Universiteitsfonds initiatieven die een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Zo staan onze onderzoekers aan de wieg van wetenschappelijke doorbraken: doorbraken in kankeronderzoek, onderzoek naar chronische ziekten als Parkinson, diabetes en Alzheimer. We maakten de eerste beelden van het zwarte gat in samenwerking met andere universiteiten en steunden initiatieven van studenten voor studenten tijdens de coronacrisis. Met uw steun zullen we beurzen creëren voor een nieuwe generatie wetenschappers en zorgen voor een gezonde, vrije wereld, met gelijke kansen voor iedereen. 

Doneer nu

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Vanwege de oorlog zijn ruim 4 miljoen mensen uit Oekraïne gevlucht. Vanuit de vluchtelingen kwam een duidelijke hulpvraag: help ons onszelf verstaanbaar te maken, door Engelse les te geven. Daar willen we hen graag bij helpen. Help je ook mee? Doneer nu voor een gratis cursus Engels, voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Waarom Engels en geen Nederlands? We krijgen van de mensen uit Oekraïne zelf vaak te horen dat ze behoefte hebben om zich beter verstaanbaar te maken. In Nederland, maar ook daar buiten. Omdat de toekomst nog onzeker is (en ook nog even blijft) geven zij aan geholpen te zijn met betere beheersing van Engels en niet zo zeer met Nederlands. Het verblijf in Nederland is naar verwachting tijdelijk. De (hopelijk) korte tijd die ze hier zijn, willen de meesten nuttig besteden. Waar zij vervolgens terechtkomen: Engels komt altijd van pas. Nederlanders verwelkomen de vluchtelingen De gemeente Nijmegen probeert de vluchtelingen uit Oekraïne zo goed mogelijk te huisvesten. Tijdelijk, want de meeste van hen willen het liefst zo snel mogelijk terug. Toch zijn er talloze initiatieven gestart en willen veel betrokken Nederlanders de mensen uit Oekraïne helpen om hen zich welkom, veilig en thuis te laten voelen in Nederland. Zo’n 3500 personen meldden zich daarom aan voor een gratis cursus Oekraïens van Radboud in’to Languages. Ook een handje helpen? Doneer voor een gratis cursus Engels Door een donatie te doen zorg je ervoor dat een vluchteling uit Oekraïne binnen een paar weken Engels leert (niveau A2/B1). Met het streefbedrag van € 7.000 kan een eerste groep van 20 cursisten starten. Ieder bedrag is welkom. Hartelijk dank!   Meer informatie De cursus wordt samengesteld en verzorgd door Radboud in’to Languages, het expertisecentrum voor taal en communicatie van de Radboud Universiteit. Radboud in’to Languages verzorgt al dertig jaar cursussen Engels en Nederlands voor anderstaligen. Als taleninstituut weten zij hoe belangrijk taal is. Hoe wezenlijk het is om elkaar te kunnen begrijpen, en de bijdrage die taal daaraan kan leveren. Taal is de grote verbinder. Meer informatie over de Radboud Universiteit en de oorlog in Oekraïne lees je op www.ru.nl/oekraine.
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Aandacht voor de crowdfunding en de verhuizing op RN7 !

13-01-2022 | 13:44 Geplaatst op: Help Phocas een nieuw botenhuis te realiseren, fase 2! Onlangs heeft RN7 een artikel geplaatst over de crowdfunding en zijn zij langsgekomen op het oude botenhuis in het Maas-Waalkanaal. In de video verzorgt Phocas-bestuurslid Sophie Riswick een rondleiding op het botenhuis. Ze laat onder andere de nostalgie van de oude locatie zien, maar voornamelijk de noodzaak voor verhuizing.
Lees meer
Bekijk alle
€ 58,39

Anoniem

12-05-2022 | 13:39 Aan: Beter leren in een veilige klas