Radboud100: samen werken aan een betere wereld

Op 17 oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Dan is de Radboud Universiteit 100 jaar van betekenis. Ter ere van het lustrum starten we met Raboud100: een club mensen die van betekenis wil zijn voor de maatschappij en de wereld. Wil jij samen met anderen de wereld veranderen? Sluit je dan aan bij Radboud100.

Wat is Radboud100?

Radboud100 is een groep mensen die samen onderzoek en initiatieven steunt die van betekenis zijn voor de wereld om ons heen. Door krachten te bundelen, maken we meer impact. Daarbij is alle hulp nodig en welkom. Dit jaar ondersteunt Radboud100 bijvoorbeeld deze betekenisvolle projecten:

Future Dikes; soortenrijke begroeiing en een toekomstbestendige dijk

Met Future Dikes onderzoeken we hoe bepaalde begroeiing op de dijk ons beter kan beschermen tegen hoog water: geen overbodige luxe voor een land met een derde van het land onder zeeniveau. Door beplanting met diverse wortels te kiezen, wordt de dijk sterker. En daardoor beschermt de dijk ons niet alleen tegen hoog water, maar is hij zelf ook beter bestand tegen droogte.

 

De diversiteit aan begroeiing helpt niet alleen de dijk te versterken: het is ook goed voor de biodiversiteit. Voor de planten, maar ook voor insecten. En het is natuurlijk een lust voor het oog! Om te ontdekken wat de beste mix is, is er meer onderzoek nodig en dat ondersteun je door bij te dragen aan Radboud100.

Wil je meer informatie over dit project? Stuur dan een email naar fondsenwerving@ru.nl

Beurzen voor vluchtelingen

Stel, je bent gevlucht en hebt alles achter moeten laten. Ook moest je stoppen met studeren. Na een slopende tijd van wachten en onzekerheid mag je eindelijk in Nederland blijven – en dan? Je bent vrij om (weer) te gaan studeren. Maar kan dat ook, financieel?

Radboud100 biedt vluchtelingen de kans om een studie te volgen aan de Radboud Universiteit. Zonder financiële zorgen, zodat ze direct aan hun toekomst bouwen. Met hulp van Radboud100 kunnen ze studeren in vrijheid.

Veel van hen snakken ernaar weer intellectueel uitgedaagd te worden, daarom helpen we hen te studeren. Dat kunnen we niet zonder hulp van anderen. Help jij dus mee om een gevluchte student weer perspectief te bieden? Draag bij aan Radboud100. 

Aansluiten bij Radboud100 

Als je bijdraagt aan Radboud100 ondersteun je samen betekenisvolle projecten. Uiteraard zijn alle donaties welkom. Met een donatie van minimaal €50 word je onderdeel van Radboud100 en maak je samen met anderen een echt verschil. Want, het geheel is meer dan de som der delen.

Als je aansluit bij Radboud100:

  • word je onderdeel van een betrokken Radboud-netwerk van alumni, onderzoekers en andere betrokkenen;
  • krijg je toegang tot bijzondere Radboud100-evenementen en -lezingen;
  • kun je de onderzoekers van onze bijzondere projecten ontmoeten en met ze in gesprek; 
  • houden we jou op de hoogte van de projecten die Radboud100 mogelijk maakt;
  • ontvang je een Radboud100-welkomstcadeautje;
  • ontvang je de twee Lustrumnummers van Radboud Magazine die dit jaar verschijnen;
  • en bij een donatie van €100 of meer ontvang je het boek "Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden, 1923‑2023", geschreven door Paul van den Broek en Bea Ros.

Het lustrum is voor ons de aanleiding om te starten met Radboud100, maar ook na het lustrumjaar blijft Radboud100 van betekenis. Ieder jaar kiezen we impactvolle projecten waar Radboud100 aan bijdraagt.

Wil je je voor langere tijd verbinden aan Radboud100?

Vul dan hier het formulier in.