Help vluchtelingen uit Oekraïne Engels te leren
Vanwege de oorlog zijn ruim 4 miljoen mensen uit Oekraïne gevlucht. Vanuit de vluchtelingen kwam een duidelijke hulpvraag: help ons onszelf verstaanbaar te maken, door Engelse les te geven. Daar willen we hen graag bij helpen. Help je ook mee? Doneer nu voor een gratis cursus Engels, voor de vluchtelingen uit Oekraïne.
Waarom Engels en geen Nederlands?
We krijgen van de mensen uit Oekraïne zelf vaak te horen dat ze behoefte hebben om zich beter verstaanbaar te maken. In Nederland, maar ook daar buiten. Omdat de toekomst nog onzeker is (en ook nog even blijft) geven zij aan geholpen te zijn met betere beheersing van Engels en niet zo zeer met Nederlands. Het verblijf in Nederland is naar verwachting tijdelijk. De (hopelijk) korte tijd die ze hier zijn, willen de meesten nuttig besteden. Waar zij vervolgens terechtkomen: Engels komt altijd van pas.
Nederlanders verwelkomen de vluchtelingen
De gemeente Nijmegen probeert de vluchtelingen uit Oekraïne zo goed mogelijk te huisvesten. Tijdelijk, want de meeste van hen willen het liefst zo snel mogelijk terug. Toch zijn er talloze initiatieven gestart en willen veel betrokken Nederlanders de mensen uit Oekraïne helpen om hen zich welkom, veilig en thuis te laten voelen in Nederland. Zo’n 3500 personen meldden zich daarom aan voor een gratis cursus Oekraïens van Radboud in’to Languages.
Ook een handje helpen? Doneer voor een gratis cursus Engels
Door een donatie te doen zorg je ervoor dat een vluchteling uit Oekraïne binnen een paar weken Engels leert (niveau A2/B1). Met het streefbedrag van € 7.000 kan een eerste groep van 20 cursisten starten. Ieder bedrag is welkom. Hartelijk dank!
Meer informatie
De cursus wordt samengesteld en verzorgd door Radboud in’to Languages, het expertisecentrum voor taal en communicatie van de Radboud Universiteit. Radboud in’to Languages verzorgt al dertig jaar cursussen Engels en Nederlands voor anderstaligen. Als taleninstituut weten zij hoe belangrijk taal is. Hoe wezenlijk het is om elkaar te kunnen begrijpen, en de bijdrage die taal daaraan kan leveren. Taal is de grote verbinder.
Meer informatie over de Radboud Universiteit en de oorlog in Oekraïne lees je op www.ru.nl/oekraine.