Help mee de Verhalen van Verlies te vertellen!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 30.000 (74%)

Voor haar master aan de Radboud Universiteit deed Judith Peters onderzoek naar de impact van het verlies van een dierbare op het leven van nabestaanden en ervaringen waarbij de overledenen voortleven in een symbool of een verhaal. Judith wil graag verder onderzoek doen naar de kracht van deze verhalen: ‘Ik wil verder onderzoek doen of het mensen in rouw helpt om het verlies te accepteren, maar ook hoe dat dan werkt'.

Judiths onderzoek gaat over zogenaamde ‘symbolische onsterfelijkheid’. Dit betekent dat mensen met de angst en verdriet rond de dood van hun dierbaren proberen om te gaan door verhalen te vertellen over hoe de dierbare op een bepaalde manier voortleeft. Of om ervaringen te zien als beloftes van een letterlijk of figuurlijk leven na de dood. Judiths onderzoek tot op heden suggereert dat dit soort verhalen hoop kunnen bieden aan mensen in rouw.

 uitsnede foto BB Judith

(Foto: Bert Beelen)

Judith heeft dit zelf meegemaakt met haar jong overleden vader: ‘Een paar jaar geleden stond ik bij het graf van mijn vader. Terwijl ik daar stond werd ik verwarmd door een zonnestraaltje. Mijn vader was een optimistische en warme man, en dat zonnetje was erg typerend en gaf het geruststellende gevoel dat hij niet helemaal weg was.’

Help Judith verder met haar onderzoek!

Door een donatie van het Radboud Fonds kan Judith al aan de slag met het opzetten van het onderzoek en het verzamelen van verhalen. Met de opbrengst van deze crowdfundcampagne kan zij verder werken aan haar onderzoek; met € 30.000 kan zij 18 maanden, twee dagen in de week, langer aan het onderzoek werken; tijd waarin ze de resultaten kan analyseren, beschrijven en publiceren. U kunt Judith helpen door een donatie. Alle bedragen, groot of klein, zijn van harte welkom!

Daarnaast heeft Judith verhalen nodig. Herkent u het verhaal van Judith? Heeft u een vergelijkbare ervaring? U kunt haar helpen door haar uw verhaal te vertellen. Op de website 'Verhalen van verlies' kunt u aan de hand van een aantal vragen uw persoonlijke verhaal met haar delen. U kunt zelf aangeven of u uw verhaal openbaar mag worden gemaakt of alleen bestemd is voor het onderzoek.

Heel erg bedankt voor uw bijdragen in welke vorm ook!

Marco Borsato

Tijdens de ziekte van haar vader is Judith in contact gekomen met Marco Borsato. Hij heeft haar geholpen met het vinden van proefpersonen voor haar masterscriptie en is ambassadeur van haar onderzoek en deze crowdfundcampagne. Alle donateurs, van een verhaal of van een donatie, onafhankelijk van het gedoneerde bedrag, maken kans op:

  • Een ‘meet-and-greet’ met Marco Borsato; u mag aanwezig zijn bij de soundcheck en een nog nader te bepalen optreden. Er worden 5 donateurs uitgeloot, u mag met twee personen komen.

  • Een portretfoto door Marco Borsato; hij maakt een serie foto’s van u (u mag iemand meenemen) die u digitaal ontvangt. U mag hiervan één foto uitkiezen, die ontvangt u ingelijst. Er worden 5 donateurs uitgeloot.

Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam ondersteunt deze campagne door onder andere een aantal toegangstickets beschikbaar te stellen, bij een donatie vanaf € 25 ontvangt u twee toegangtickets, en een lezing door Judith te faciliteren. Meer informatie over het museum leest u op de website van het museum.

Arjen de Wit schrijft korte verhalen op maat, uitgetikt op een oude schrijfmachine. Bij een donatie vanaf € 500 maakt u kans op een uniek persoonlijk verhaal van hem, gebaseerd op een woord, een titel, of andere informatie. Er worden 5 donateurs uitgeloot. Lees meer over Arjen en zijn verhalen op verzoek op zijn website.

Judith Peters (14 mei 1991) volgde tussen 2011-2015 de opleiding pedagogiek aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, en  rondde in 2017 cum laude de master Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit af. Voor haar scriptie getiteld: "Existentiële verhalen: de kracht van (symbolische) onsterfelijkheid bij verlies bekeken vanuit de terror management theorie" ontvangt zij op 3 september 2018 de Universitaire Studieprijs (Faculteit der Letteren).

€ 10 Doneren U ontvangt regelmatig nieuws over de voortgang van het onderzoek.  - U ontvangt regelmatig nieuws over de voortgang van het onderzoek. € 50 Doneren U ontvangt twee gratis toegangsbewijzen voor het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover en ontvangt regelmatig nieuws over de voortgang van het onderzoek. - U ontvangt twee gratis toegangsbewijzen voor het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover en ontvangt regelmatig nieuws over de voortgang van het onderzoek. € 250 Doneren U wordt uitgenodigd voor een lezing door Judith in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, inclusief een rondleiding en u ontvangt regelmatig nieuws over de voortgang van het onderzoek.  - U wordt uitgenodigd voor een lezing door Judith in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, inclusief een rondleiding en u ontvangt regelmatig nieuws over de voortgang van het onderzoek. € 500 Doneren U wordt uitgenodigd voor een lezing door Judith in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, inclusief een rondleiding door het museum. U maakt kans op een persoonlijk verhaal geschreven door Arjen de Wit en u ontvangt regelmatig nieuws over de voortga... - U wordt uitgenodigd voor een lezing door Judith in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, inclusief een rondleiding door het museum. U maakt kans op een persoonlijk verhaal geschreven door Arjen de Wit en u ontvangt regelmatig nieuws over de voortgang van het onderzoek. € 1.000 Doneren U wordt uitgenodigd voor een lezing door Judith in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, inclusief een rondleiding door het museum. U maakt kans op een persoonlijk verhaal geschreven door Arjen de Wit en u ontvangt regelmatig nieuws over de voortga... - U wordt uitgenodigd voor een lezing door Judith in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, inclusief een rondleiding door het museum. U maakt kans op een persoonlijk verhaal geschreven door Arjen de Wit en u ontvangt regelmatig nieuws over de voortgang van het onderzoek. Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen