Falen mag, juist in deze gekke tijden!

Burn-out, stress, prestatiedruk en sinds maart 2020: eenzaamheid en extra zorgen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat persoonlijke problemen zijn uitvergroot, ook bij studenten. Maar liefst 66% van onze studenten geeft aan een negatievere gemoedstoestand te ervaren dan voor de coronacrisis. Toch zijn de problemen niet zomaar opgelost. Gelukkig ontstaan er onder studenten mooie initiatieven. Initiatieven door studenten, voor studenten. Help je hen mee? Namens alle studenten van de Radboud Universiteit; bedankt!

 

Door studenten, voor studenten
De overheid en de universiteit hebben het studentenwelzijn hoog op de agenda staan. Als een aanvulling hierop, geloven wij in oplossingen die door studenten zelf zijn bedacht. Door studenten, voor studenten. De initiatieven die je steunt:

 

Zonder falen, geen succes
Dat je kan leren van je fouten ondervonden Remy en Aimée zelf. Ze willen het daarom makkelijker maken om fouten bespreekbaar te maken. Zo gaan ze workshops organiseren over de kracht van falen en realiseren ze een wall of shame. Want fouten maken mag!

Hackaton voor het hart
We organiseerden een hackaton waar studenten in een snelkookpan met ideeën uitwerkten. De winnende voorstellen worden zo snel mogelijk uitgevoerd onder begeleiding van Hannah Markusse, coördinator studentenwelzijn. Een paar voorbeelden: een discussionclub en een wellbeing hub op de campus.

Gezonde boel bij de Radboud Universiteit
Dit e-healthplatform biedt trainingen aan voor wanneer studenten niet zo lekker in hun vel zitten. Laagdrempelig en toch effectief. De modules die de Radboud Universiteit aanbiedt, zijn ontwikkeld in samenwerking met studenten en richten zich op mentaal welzijn. Om het aanbod meer af te stemmen op hun wensen willen we graag meer modules ontwikkelen.

Kleuren binnen de lijntjes
Enkele studentenverenigingen hebben vertrouwenspersonen aangewezen om binnen de vereniging problemen aan een vertrouwd gezicht te kunnen vertellen. Wij maken het  mogelijk om de studenten te trainen in het ondersteunen van anderen. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Anne, praeses van Carolus Magnus.

 

Onderzoek naar studentenwelzijn
Naast de studenteninitiatieven ondersteunen we onderzoek naar studentenwelzijn binnen de Radboud Universiteit. Sabine Geurts wil in aanvulling op haar lopende onderzoek 'studiestressoren, gezondheidsgedrag en studentsucces' zo snel mogelijk starten met het monitoren van een groep studenten en de ontwikkelingen in hun gezondheidsgedrag en welbevinden tijdens de verschillende fasen van de lockdown volgen. Deze studie heeft vooral een signaalfunctie: we krijgen inzicht in eventueel risicovol gedrag en hoe dit vroeg(er) te signaleren. 

Het Radboud Fonds ondersteunde al meerdere studenteninitiatieven die zich inzetten voor het verbeteren van het studentenwelzijn:

Perplex Nijmegen
Deze vereniging richt zich op studentenwelzijn door een fysieke plek aan te bieden. Studenten kunnen er terecht als ze eenzaam zijn. Zo ontstaat er een community waar problemen makkelijker besproken kunnen worden.

Frisse gedachtes
Dit gratis platform biedt een luisterend oor. Het is mogelijk om (anoniem) te chatten, bellen, videobellen of fysiek af te spreken met psychologiestudenten en ervaringsdeskundigen.

We zijn ontzettend blij met je hulp!

 

Het Radboud Studentenfonds ondersteunt het actieve studentenleven in de overtuiging dat het een positief effect heeft op de ontwikkeling en het welzijn van studenten. Het fonds ondersteunt initiatieven die door studenten zelf zijn bedacht. Door studenten, voor studenten! Helpt u mee deze initiatieven te realiseren? Door het invullen van onderstaand formulier kunt u het Radboud Studentenfonds periodiek steunen. Namens al onze studenten, hartelijk dank!

Door het invullen van dit formulier steunt u het Radboud Studentenfonds periodiek 

 

View all
€50 22-08-2022 | 09:05
€25 20-07-2022 | 09:12
€25 12-07-2022 | 21:57
€25 08-07-2022 | 16:40 Goed om sociale vangnet van studenten na Corona te verbeteren!
€25 06-07-2022 | 10:01