Help vluchtelingen Nederlands leren, doneer aan lesmateriaal

van totaal € 5.000 (97%)

Foto's: Voxweb; Marjolein van Diejen, Bert Beelen

Sinds een paar weken wonen er ruim 1.000 Afghaanse vluchtelingen op Heumensoord. De universitaire werkgroep Vluchtelingen Heumensoord wil hen graag zo snel mogelijk de Nederlandse taal en cultuur leren. Zo integreren de asielzoekers beter in de maatschappij. Met een donatie draag je bij aan de aanschaf van lesmateriaal en help je hen op weg. Help je mee?

De universitaire werkgroep Vluchtelingen Heumensoord biedt vluchtelingen met het lesmateriaal een goede start. Met het streefbedrag van € 5.000,- schaffen ze lesmateriaal aan, betalen voor webapplicaties en zorgen ze voor hardware om te kunnen studeren. Met dit bedrag kan de werkgroep bijvoorbeeld maar liefst 300 cursusboeken aanschaffen.

De werkgroep zorgt ook voor scholing: vanuit Radboud in’to Languages worden er vrijwillige taalcoaches opgeleid, die de vluchtelingen begeleiden in het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast vinden er gesprekken plaats met studenten en onderzoekers onder de asielzoekers en brengt de werkgroep hen waar mogelijk in contact met de universiteit.

Wil jij vluchtelingen helpen en de drempel voor het volgen van een cursus Nederlands zo laag mogelijk maken? Draag dan bij aan de aanschaf van lesmateriaal en doneer. Alle hulp is welkom. Hartelijk dank.

Wil je meer lezen over de ondersteuning van de bewoners van Heumensoord vanuit de Radboud Universiteit? Kijk dan eens op deze website.

Over de werkgroep Vluchtelingen Heumensoord
De universitaire werkgroep Vluchtelingen Heumensoord is een groep academici verbonden aan de Radboud Universiteit, die zich inzet voor vluchtelingen uit Heumensoord. De groep bestaat uit een grote groep medewerkers, zodat vrijwel alle faculteiten en expertises in de groep vertegenwoordigd zijn. De groep werkt samen met de coördinator ‘maatwerktraject vluchtelingen’ van de afdeling Academic Affairs van de Radboud Universiteit.

Bekijk alle
€ 10 27-11-2021 | 18:36
€ 25 27-11-2021 | 09:36
€ 10 26-11-2021 | 21:37
€ 100 26-11-2021 | 18:40 Iedereen heeft recht op onderwijs, om een kans te krijgen je te ontwikkelen. Fijn dat de universiteit de vluchtelingen steunt.
€ 25 26-11-2021 | 14:18