Help Phocas een nieuw botenhuis te realiseren!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 20.000 (66%)

Studentenroeivereniging Phocas wil graag een nieuw botenhuis aan de Spiegelwaal in de nieuwe nevengeul van de Waal. Een groot deel van  het benodigde budget hiervoor hebben de leden zelf al bij elkaar gespaard, maar voor de laatste loodjes roept Phocas de hulp in van het grote publiek, uw hulp.

De studentenroeisport floreert in Nijmegen; Phocas, opgericht in 1947, is op dit moment zelfs een van de grootste studentenverenigingen van Nijmegen en heeft elk jaar een wachtlijst voor nieuwe leden. De roeiende studenten zijn ook nog eens succesvol. De afgelopen jaren werden veel nationale en internationale successen geboekt en een aantal leden wonnen zelfs een medaille op de Olympische Spelen (Nelleke Penninx-2000, Annemarieke van Rumpt-2004 en 2008)

Huidige situatie ongeschikt
Sinds 1972 is Phocas gevestigd in het botenhuis de Haemel aan het Maas-Waalkanaal. Oorspronkelijk voor maximaal 15 jaar, maar anno 2016 zit Phocas hier nog steeds. Helaas is de huidige situatie niet geschikt om de vereniging door te laten groeien. Voorzitter Niek Moors: ‘Het huidige botenhuis barst uit zijn voegen en is ernstig verouderd. Daarnaast wordt het Maas-Waalkanaal steeds drukker bevaren door plezier- en vrachtschepen, wat het water steeds ongeschikter maakt om te trainen. Om als vereniging verder te kunnen groeien en professionaliseren, is een nieuwe locatie noodzakelijk.’


Botenhuis De Haemel

Crowdfunding om nieuw botenhuis te realiseren
Om daadwerkelijk te kunnen verhuizen naar de Spiegelwaal dient de vereniging 300.000 euro in te zamelen. De afgelopen twintig jaar brachten en verdienden de  leden al 235.000 euro bij elkaar, onder andere met werkacties. Nu de realisatie dichtbij komt, is echter de hulp van het grote publiek nodig. Een deel van de nog benodigde 65.000 euro wil de vereniging ophalen via crowdfunding. 

Help mee om een nieuw botenhuis mogelijk te maken!
Een professionele nieuwe locatie komt niet alleen ten goede aan de studentenvereniging, maar zal ook de naam van Nijmegen als roei- en watersportstad verder versterken. Help ook mee om dit mogelijk te maken! Doneren kan via deze site. Ieder bedrag is welkom. Samen met u kunnen we een nieuw botenhuis mogelijk maken!

Wilt u meer weten over N.S.R.V. Phocas en de voortgang van het project? Kijk dan op https://phocasnijmegen.nl of volg de vereniging op Twitter

€ 15 Doneren U wordt sponsor van het nieuwe botenhuis. Als dank ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. - U wordt sponsor van het nieuwe botenhuis. Als dank ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. € 50 Doneren U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de opening van het nieuwe botenhuis. Ook ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. - U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de opening van het nieuwe botenhuis. Ook ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. € 150 Doneren U kunt met vier personen deelnemen aan een speciale roeiclinic. U ontvangt daarnaast een persoonlijke uitnodiging voor de opening van het nieuwe botenhuis. Ook ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. - U kunt met vier personen deelnemen aan een speciale roeiclinic. U ontvangt daarnaast een persoonlijke uitnodiging voor de opening van het nieuwe botenhuis. Ook ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. € 250 Doneren U kunt met acht personen deelnemen aan een speciale roeiclinic. U ontvangt daarnaast een persoonlijke uitnodiging voor de opening van het nieuwe botenhuis. Ook ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. - U kunt met acht personen deelnemen aan een speciale roeiclinic. U ontvangt daarnaast een persoonlijke uitnodiging voor de opening van het nieuwe botenhuis. Ook ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. € 500 Doneren Uw naam komt op een voor alle leden zichtbare plek in het nieuwe botenhuis. U kunt met acht personen deelnemen aan een speciale roeiclinic en u ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de opening van het nieuwe botenhuis. Ook ontvangt u regelmatig ee... - Uw naam komt op een voor alle leden zichtbare plek in het nieuwe botenhuis. U kunt met acht personen deelnemen aan een speciale roeiclinic en u ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de opening van het nieuwe botenhuis. Ook ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de bouwplannen. Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen
Bekijk alle

Hartelijk dank namens alle Phocanen!

18-12-2018 | 10:49   De campagne is afgesloten. Langs deze weg willen we iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen. Het bedrag dat we hebben opgehaald levert een belangrijke bijdrage aan de investeringen die noodzakelijk zijn voor ons nieuwe botenhuis. Denk daarbij aan de loods voor onze boten, een keuken en misschien zelfs ook een binnenbak. Mede namens alle Phocanen nogmaals hartelijk dank en graag tot ziens in het nieuwe botenhuis.
Lees meer